Étkezés
Néhány recept, melyeket saját szakácsa, Peter Chaplin fejlesztett ki speciálisan Madonna számára, hogy a turnék alatt megorizze jó erőnlétét.
Fitness tészta
Vegyünk egy zacskóval a kedvenc száraztésztánkból. Legjobb a közönséges, 300 grammos adag. Készítsük el a csomagon lévo használati utasítás szerint. Vigyázzunk, nehogy kihuljön, amíg a zöldséget csináljuk.
Egy nagy serpenyoben hevítsünk fel négy evokanál étolajat. Adjunk hozzá kb. fél kiló gyufaszálnyi darabokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, zellert, paprikát). Aztán pirítsunk két percig négy kávéskanál zúzott fokhagymát meg egy kávéskanál frissen orölt borsot és 15 dkg nem sózott kesudiót. Majd négy evokanál szójaszószt öntsünk fel 2 dl vízzel. Öntsük rá a zöldségre, és az egészet keverjük össze a tésztával. Metélohagymával vagy sárgarépaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Sárgabarack Aerobic-Curry
Evokan álnyi olajat öntsünk egy nagy serpenyobe, és pirítsunk apróra vágott vöröshagymát. Adjunk hozzá egy felszeletelt sárgarépát, és egy apróra vágott paszternákot. Öntsünk hozzá 1/2 kávéskanálnyi curryport és az egészet pároljuk 1 percen át. Használhatjuk ehelyett Madonna kedvenc fuszerkeverékét: csipetnyi citromfu, chili, koriander, barna és sárga mustármag, kömény és gyömbér.
Adjunk mindehhez 2 db nagy, szeletekre vágott paradicsomot, néhány gyufaszál vékonyságúra vágott gyömbérszeletet és 4 dl sárgabaracklevet. Az egész keveréket 10 percig fozzük, majd hozzáadjuk a sárgabarackokat és ismét 10 percig fozzük. Kevés kukoricakeményítot öntsünk fel vízzel és adjuk hozzá, hogy az egész surubb legyen. Díszítésként friss koriandert, citromszeletet és currypépben fott tofukockákat adjunk hozzá.
Atlétaeledel
Keverjünk össze 15 dkg napraforgó- és tökmagot 70 gramm nem sózott földimogyoróval. Pirítsuk 15 percig 120 °C-os sütoben. Vegyük ki, keverjük újra össze, és rakuk vissza még 10 percre. Ezután vegyük ki, majd adjunk hozzá kevés szójaszószt és tegyük félre.
Fozzünk meg egy nagy szem burgonyát, szárítsuk meg és tegyük félre. Nagy fazékban tegyünk fel 30 dkg csotésztát fonni. Fozzük tíz percig. Ezután hevítsünk fel egy evokanálnyi olajat egy kis serpenyoben, és 3-4 perc alatt süssük át a burgonyát. Adjunk hozzá egy evokanálnyi paradicsompépet és két evokanál zöldséglevest.
Szurjük le a tésztát, majd öntsünk rá egy evokanál olajat és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a fott burgonyát, alaposan keverjük össze. Szórjuk meg dióval és a magokkal. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
vissza
|